Valikko
Siirry sisältöön

YLEYLE:n kotimaan uutiset

HS: Vihreiden eduskuntavaaliehdokas Kasper Kivistö sanoo joutuneensa väkivallan kohteeksi matkalla kampanjoimaan

(1.4.2023 21:52)

Kivistön mukaan kolmen nuoren pojan tai miehen ryhmä kävi hänen kimppuunsa hississä sen jälkeen, kun hän oli puuttunut sanallisesti nuorten toimintaan.

Nuoret innostuivat selviytymisleiristä uusavuttomille – opettaja: ”Viikko ilman sähköä kerrostalossa ei sen jälkeen paljon hetkauta”

(1.4.2023 20:35)

Työelämästä saatu palaute sai vaasalaisoppilaitoksen reagoimaan: opiskelijoille alettiin opettaa, miten selvitä häiriötilanteissa. Sitä varten heidät viedään metsään.

Kuopiossa seitsemän auton ketjukolari, loukkaantumisilta vältyttiin

(1.4.2023 19:08)

Pelastuslaitoksen mukaan moottoritien toinen kaista oli suljettu onnettomuuden vuoksi. Seitsemän aikaan illalla liikenne tapahtumapaikalla oli palautunut normaaliksi.

Joel Manninen, 23, toteutti haaveensa ja tarjoaa fine dining -ruokaa kodassa metsän laidalla

(1.4.2023 18:58)

”On mahtava tunne, kun voin tarjoilla asiakkaille itse metsästämääni ja valmistamaani ruokaa”, sanoo nuori keittiömestari, jonka ravintolassa kaikki annokset syntyvät avotulella.

Palkittu toimittaja Outi Salovaara ei saa enää viisumia Venäjälle: ”Sanoivat, että syytä voit kysyä FSB:ltä”

(1.4.2023 17:52)

Suomessa on alettu karsastaa venäjän kieltä hyökkäyssodan takia. Outi Salovaaran mielestä venäjän opiskelu olisi tärkeää, jotta voidaan seurata, mitä venäjänkielisten parissa tapahtuu.

Marja-Liisa Laine odottaa kuohuviiniä, Henry Niemisestä ”köyhät vain köyhtyvät” kuitenkin – tältä näyttää viimeinen kampanjapäivä ympäri Suomen

(1.4.2023 17:36)

Vaalikampanjointi kävi lauantaina kuumana koko Suomessa. Jututimme äänestäjiä viidessä eri kaupungissa ja selvitimme, miksi he lähtivät toreille.

Liivijengin virittämä pommi ei tuhonnut Spede Pasasen perustamaa pubia – vasta korona teki sen

(1.4.2023 16:07)

Kouvolan legendaarinen pubi Speden Saluuna sulki ovensa kuluneella viikolla. Työntekijät muistelevat pubin yhteisöä lämmöllä.

Vaalikojuilla keskustellaan monesti eri asioista kuin julkisuudessa – selvitimme, mistä kaikesta ehdokkaat haluaisivat puhua enemmän

(1.4.2023 15:37)

Äänestäjien kohtaaminen kasvokkain on tutkijan mukaan erityisen tärkeää demokratian kannalta. Toreilla ja teltoilla ehdokas pääsee keskustelemaan suoraan siitä, mistä hän itse tai äänestäjä haluaa.

Ilari Kallio, 19, harkitsee taktikoivansa äänellään – näissä vaaleissa samoin voi toimia niin moni, että se vaikuttaa vaalitulokseen

(1.4.2023 15:17)

Sadat ihmiset kertoivat Ylelle harkitsevansa taktikoimista eduskuntavaaleissa. Syitä on monia.

Valtiovarainministeriö huolestui kuntien ja hyvinvointialueiden kiristyvistä väleistä – tuplarooli ajaa päättäjiä umpikujaan palkkakiistassa

(1.4.2023 14:28)

Uudet hyvinvointialueet ovat toimineet kolme kuukautta, mutta nyt ainakin Päijät-Hämeessä ja Pohjois-Karjalassa on ilmennyt syvä intressiristiriita kuntien ja hyvinvointilalueiden välillä.

Kertaalleen suljettu grilli saa uuden alun Rovaniemellä – koko ala selvisi kovasta talvesta odotettua paremmin

(1.4.2023 13:58)

Liian korkeiksi kohonneet kustannukset kaatoivat monia matkailu- ja ravintola-alan yrityksiä kuluneen talven aikana. Rovaniemellä vuodenvaihteessa suljetun grillin tarina saa jatkoa tutuissa käsissä.

Bertta-koiran jättipentue rysäytti koko perheen elämän uusiksi – lattiakin menee remonttiin

(1.4.2023 13:33)

Omistajat eivät tienneet Bertan olevan raskaana saati saavan näin monta pentua.

Kilpahiihdosta on tulossa vain rikkaiden laji, jos mitään ei tehdä – yhdeksi ratkaisuksi esitetään suksikirjastoa

(1.4.2023 12:31)

Suomessa seurataan mielenkiinnolla Norjan esimerkkiä, jossa kisoissa on voideltu kaikille osallistujille sukset.

Turkin presidentti Erdoğan on vahvistanut Suomen Nato-jäsenyyden ratifioinnin – päätös eteni nopeasti

(1.4.2023 12:03)

Ratifiointipäätöksen vahvistaminen sujui nopeasti. Turkin parlamentti ratifioi Suomen Nato-jäsenyyden myöhään torstaina.

Maahanmuuttajilta saatava äänipotti riittäisi vaikuttamaan vaalitulokseen, mutta silti heidät jätetään yhä sivustakatsojiksi

(1.4.2023 11:21)

Ulkomaalaistaustaisten äänioikeutettujen määrä on runsaassa kymmenessä vuodessa yli kaksinkertaistunut, mutta eduskuntavaaleissa he jäävät paitsioon.

Tämä pariskunta on syntynyt muutaman päivän välein, mutta vain toinen heistä saa äänestää: ”Aikamoinen säkä”

(1.4.2023 10:44)

Nuorten äänestysaktiivisuus on ollut nousussa kaksissa edellisissä eduskuntavaaleissa. Tänä vuonna 18–24-vuotiaista äänioikeutetuista ennakkoon äänesti yli 127 000 nuorta.

Satamasta sai ennen pimeät pullot ja pällisteltiin laivat – satamavalvoja: “Tuntuu ihan älyttömältä”

(1.4.2023 10:28)

Petteri Salonen, 31, on ollut merenrannassa töissä jo 13 vuotta. Nykyään hän valvoo Rauman satamaa, joka on Suomen kolmanneksi suurin konttisatama.

Maksoitko itsepalvelukassalla vahingossa ostoksesi kahdesti? Kysyimme kaupoilta, korvataanko virheet jälkikäteen

(1.4.2023 10:09)

Pikakassoilla vastuu tuotteiden skannauksesta oikein on asiakkaalla. Kaupat saattavat kuitenkin joissain tapauksissa korvata virheet.

"Vaaleja on käyty kummallisessa kansallisessa tyhjiössä" – politiikan tutkija kritisoi vaalitenttien teemoja ja niiden puutetta

(1.4.2023 9:31)

Valtio-opin dosentti Hanna Wass kutsuu kevään eduskuntavaaleja vakuumivaaleiksi. Politiikan toimittajat sysäävät vastuuta poliitikoille, jotka eivät tee omia avauksia vaalitenteissä.

Aprillipäivänä voit joutua juomaan kuravettä, mutta onko se vaarallista? Selvitimme, mitä kuraveden juomisesta seuraa

(1.4.2023 9:14)

Kuraveden juominen voi pahimmillaan viedä ihmisen sairaalaan, ja se sisältää monenlaisia eliöitä. Silliäkin kannattaa maistella vain kohtuudella, lastentautien ylilääkäri sanoo.

Tällä sivulla näytettävien uutisten tekijänoikeuden haltija on YLE.